Yanmar utser Diesel Power till ny svensk distributör

Det japanska företaget Yanmar har utsett Diesel Power AB att i Sverige representera deras världsledande och högkvalitativa industrimotorer, power packs och pumpar.


 

yanmar-logo

Företaget grundades 1912 och har sedan 1933 målmedvetet utvecklat ett komplett sortiment av moderna dieselmotorer med eller utan turboladdning i många olika effektklasser med antingen luft- eller vattenkylning.

Yanmar är idag världens största OEM producent av mindre, högeffektiva och miljöklassade industridieselmotorer där de flesta kunderna hittas bland tillverkare av anläggnings-, grönyte-, entreprenad- och jordbruksmaskiner.

yanmar-diesel-power-nyhet-webb

Motorerna är kända för att vara robusta, kompakta ekonomiska, tysta och driftssäkra. Dessutom har Yanmar alltid själv utvecklat samtliga tekniska lösningar som krävs för att klara av både nuvarande och framtida avgasemissionskrav.

Sen starten 1959 har Yanmar producerat mer än 1,5 miljoner luftkylda motorer mellan 2,6 till 14,7 kW med världsledande direktinsprutningsteknologi. Motorerna används även inom det breda sortimentet av luftkylda dieselpumpar.

Yanmar har dessutom sen 1989 tillverkat över 15 miljoner kompakta och miljövänliga industrimotorer inom effektområdet 3,5 till 63 kW både för industri- och generator applikationer.

Anders Alvhede ansvarar för all försäljning till industriella kunder hos Diesel Power AB och har mer än 15 års erfarenhet av industriell försäljning av motorer, kompletta drivlinelösningar, genpack och power packs.

– Dagens utmaning ligger i att i detalj förstå kundens produkt och dess tekniska behov för att erbjuda det bäst som passar den aktuella industriapplikationen. Med Yanmar industrimotorer blev vårt sortiment komplett. Det utmärkande med de japanska kvalitetsmotorerna är att de är mycket flexibla och därmed lätta att integrera både mekaniskt och elektroniskt till den aktuella applikationen”, säger Anders Alvhede.

“- Vi är stolta och mycket glada att en ledande tillverkare av högkvalitativa dieselmotorer som Yanmar valde oss som ny svensk distributör, tack vare vårt djupa tekniska kunnande och långa erfarenhet av industriella dieselmotorapplikationer”, avslutar Peter Nauwerck; VD, Diesel Power AB.

 

 

En reaktion på “Yanmar utser Diesel Power till ny svensk distributör