Yanmar lanserar två motorer som uppfyller EU Stage-V utsläppskrav

Yanmar har utvecklat två nya motorplattformar, 4-TN101 och 4TN107, med hög effekt och kompakta dimensioner. Den nya generationen producerar upp till 155 kW. Motorerna uppfyller EU Stage-V utsläppskrav och har mycket god bränsleekonomi. 4TN101 och 4TN107 är resultatet av Yanmars gedigna erfarenhet av att utveckla avancerad dieselmotorteknik och producera bränsleeffektiva dieselmotorer med hög effekt och tillförlitlighet.

Yanmar_Engine

Fördelar med 4TN101 och 4TN107:

Bränsleekonomi
Yanmar har implementerat sin avancerade förbränningsteknik vilket innebär att motorerna minskat sin bränsleförbrukning med cirka 10 procent jämfört med en liknande motor med samma effekt. Förbättringen av bränsleeffektiviteten resulterar i längre driftstider och bidrar till betydande bränslebesparingar under hela livscykeln för motorn/maskinen.

Hög effektdensitet
Yanmar har tillverkat en mycket robust motor avsedd för höga effektuttag. 4TN107 har en tvåstegs turboladdare som ger den en klassledande effektdensitet på 34kW/Liter.

Vridmoment
Tack vare Yanmars avancerade förbränningsteknik och kombinationen med dubbla turboladdare, levererar båda modellerna överlägset vridmoment. Allt för att möta kraven på ett brett utbud av applikationer, inom anläggning, skog, jordbruk och materialhantering. 4TN107 når maximalt vridmoment på 805Nm vilket gör den till klassledare inom 4,5 liters klassen

Kompakt motor
Motorns kompakta storlek tar hänsyn till OEM tillverkarnas behov och förenklar installation och konstruktionsprocessen. Yanmars egenutvecklade system för avgasrening resulterar i ett mer kompakt avgasfilter och efterbehandlingssystem.

Hög tillgänglighet
Yanmars motorer använder ett dieselpartikelfilter och ett system för selektiv katalytisk reduktion för att minska skadliga utsläpp. Dessa tekniker gör att kraftpaketen 4TN101 och 4TN107 följer EU Stage-V föreskrifter. Tekniken gör att maskinen kan användas kontinuerligt utan parkerad regenerering som skapar oönskade stillestånd och lägre produktivitet. Tekniken fungerar även vid höga eller låga temperaturer eller vid arbete med lätt eller tung belastning.

Stort effektområde
4TN101 och 4TN107 finns i effektområdet från 55 till 105 kW och 90 till 155 kW. Det gör att motorn kan användas i ett brett sortiment av maskiner med olika effektbehov.

Kontakta Anders Alvhede för mer information.

Försäljning Industri
Anders Alvhede
anders.alvhede@dpower.se
Tel dir. 031–748 62 02
Mobil 0705-685797
Anders_Alvhede

Katalog Yanmar (eng)
FAQ about Stage V
Yanmars webb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>