Nu har den släppts, dieselutombordaren som världen väntat på. Med sina 300 hk är CXO300 den starkaste dieselutombordaren på marknaden. Men motorn är mer än så.

Innovativa COX Powertrain har nämligen storsatsat hela vägen från utveckling och testning till uppförandet av en toppmodern produktionsanläggning. Drygt 100 miljoner euro har investerats i att skapa den optimala motorn och säkra premiumkvalitet in i minsta detalj. Resultatet är inget annat än fantastiskt.

Utklassar bensindrivna utombordare

300 hk och högt vridmoment redan vid låga varvtal ger enastående prestanda. Motorn är lika lätt att installera som en bensinare men erbjuder många fördelar jämfört med både bensinutombordare och inombordsdieslar:

  • Lägre bränsleförbrukning och större räckvidd
  • Hela 650 Nm vridmoment vid 1600 rpm – nästan dubbelt upp mot en bensinmotor
  • Upp till tre gånger längre förväntad livslängd
  • Längre serviceintervall
  • Mindre klimatavtryck
  • Låg ljudnivå

CXO300 är alltså den optimala motorn för planande båtar med många driftstimmar och höga krav på både räckvidd och driftsekonomi.

Serietillverkningen är igång

CXO300 uppfyller emissionskraven i EPA Tier 3, RCD II samt IMO 2, och är godkänd för både fritidsbåtar och båtar för yrkesbruk. Motorn började nyligen serietillverkas i Storbritannien. Nu finns den tillgänglig från Diesel Power.

Beställ direkt eller boka en provkörning

Kontakta oss för att beställa CXO300 eller begära en offert. 

Vi erbjuder dig också möjligheten att provköra CXO300 tillsammans med oss ombord på en Rupert R8. Fyll i intresseanmälan så återkommer vi snarast.