Senaste nytt om CXO300 – dieselutombordaren!

Cox Powertrain samlade i början av juni sina distributörer från Europa, Afrika och Mellanöstern i Portsmouth söder om London i England. Kristofer och Peter från Diesel Power fick veta mer om dieselutombordaren CXO300 och tidsramen för lansering. Vi ser med spänning fram emot att lansera COX dieselutombordare i Sverige!

Cox_Static_3Q_Rear_Black_Product

CXO300 är en dieselutombordare med hög effekt, stor tillförlitlighet, god säkerhet och bra bränsleekonomi. Efterfrågan på en dieselmotorutombordare som denna är stor och tekniken kommer att möjliggöra en övergång från bensin till betydligt säkrare diesel. Fördelar för tenderbåtar på större fritidsfartyg och yrkesfartyg är att endast ett bränsle behöver hanteras och att man nu kan få en utombordare som är lättåtkomlig och tar mindre plats av båtens värdefulla utrymme. Tidigare var man tvungen att välja mellan en säkrare inombords dieselmotor som är mer svåråtkomlig och tar upp yta. Eller så föll valet på en bensinutombordare som är mindre säker och som kräver att två bränslen behöver hanteras ombord. Med nya CXO300 behöver kunder inte göra detta val längre.

Första leveransen av CXO300 kommer ske i augusti och kommer gå till den amerikanska marinen och kustbevakningen. Marinen har höga krav på både drift och säkerhet och är perfekta testare i fält. Diesel Power kommer ta emot beställningar för CXO300 i slutet av året och motorn kommer att gå i produktion under 2019.

Motorn är designad för att använda Mercurys breda propellersortiment och kommer att levereras i tre olika rigglängder (25”, 30” och 35”).

Tekniska specifikationerna CXO300:

  • Effekt vid vevaxel: 338 hk
  • Effekt vid propeller: 300 hk
  • Motorvarvtal: 3700 – 4000 rpm
  • Utväxling: 1,23 (3259 rpm) alt. 1,46 (2739 rpm) 
  • Cylindervolym: 4,4 l
  • Antal cylinder: V8, 60° 
  • Vikt: 350 kg

Läs mer i bifogad pdf om motorns tekniska specifikationer. 

Under Marstrand Boat Show 24-26 augusti och Allt På Sjön 31 aug – 2 sep kan ni diskutera CXO300 med oss.
Varmt välkomna förbi!


Kristofer Hansson
Försäljning Marin
kristofer@dpower.se
Tel dir. 031-748 62 07
Mobil 0705-685790

Läs mer om företaget Cox Powertrain

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>