Diesel Power

Om oss

Hos oss gör du en bättre motoraffär

Diesel Power AB levererar motorer för marina och industriella applikationer från John Deere, MAN, Yanmar, COX Powertrain, Hyundai SeasAll, Solé Diesel och Kohler Marine. Vi levererar MAN-motorer i Finland och vi levererar COX-motorer till Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Med marknadens bredaste motorprogram, djup motorkompetens och lång branscherfarenhet kan vi tillgodose kundens alla motorbehov och möta specifika krav vid installation och drift.

Vår serviceverkstad riktar sig till kommersiella användare av marin- och industrimotorer och gensets från MAN, John Deere, Yanmar, Kohler och COX. Utöver att serva, renovera och reparera produkter från dessa tillverkare kan vi även ta hand om större motorer av andra fabrikat. Verkstaden är bemannad av våra kompetenta servicetekniker med mångårig erfarenhet. Den är utrustad med specialverktyg och diagnostikutrustning för att hantera dagens mer komplexa motorer. Anlitar du oss använder vi enbart originalreservdelar och allt utförs helt enligt motortillverkarens riktlinjer. Diesel Power har även servicebilar för att kunna ge bättre service på plats hos kunderna.

Vi delar gärna med oss av goda råd och ger teknisk support hela vägen från specifikation och installation till motorrenovering.

På lagret har vi det mesta som behövs för installation och service, inklusive branschledande produkter från Racor, Coracon och FUNK.

Motorer

  • Motorprogrammet från Yanmar omfattar både luft- och vätskekylda industrimotorer från 2 kW till 88 kW.
  • John Deere motorer finns som industrimotorer i effektområdet 36 till 448 kW, marina framdriftsmotorer i effektområdet 60 kW till 559 kW och marina gensetmotorer från 40 kW till 307 kW (1500 rpm).
  • Marinmotorerna från MAN erbjuder framdrifts- och elverksmotorer från 200 till 1900 hk.
  • Dieselutombordare från COX Powertrain på 300 hk.
  • Hyundai SeasAlls program omfattar moderna marindieslar från 125 hk till 500 hk.
  • Solé Diesels program omfattar marinmotorer från 16 hk till 272 hk för deplacementbåtar och kompletta marina elverk 1- eller 3-fas med en effekt från 6 kVA till 105 kVA.
  • Kohler Marines program omfattar diesel- och bensindrivna marina elverk 1- eller 3-fas med en effekt från 5 kW till 500 kW.
  • Motorprogrammet från Mitsubishi omfattar industrimotorer från 4 kW till 238 kW.

Återförsäljare över hela landet

Diesel Power AB har kontor och serviceverkstad i Kungsbacka strax söder om Göteborg, samt ett nätverk av återförsäljare och serviceställen från Malmö i söder till Tornedalen i norr. Företaget grundades 1991 och omsätter ca 70 MSEK. Sedan 2020 ingår Diesel Power i EMERNA Group tillsammans med Swedmotor

Vi sitter i fina, ljusa lokaler i Kungsbacka bara 400 m från E6:an och 10 minuters gångväg från Hede pendeltågsstation (22 min restid till Göteborgs Centralstation).

Diesel power kontor Kungsbacka

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype