Diesel Power AB är svensk distributör för storsatsningen CXO300, en dieselutombordare utvecklad av brittiska Cox. Dieselutombordaren har vi monterat på en fabriksny Rupert R-8 för demoturer på Marstrand Boat Show 23-25 augusti och på Allt på sjön, 30 aug – 1 sep.

Cox produkter ger dieselns fördelar med högre vridmoment, väsentligt minskad bränsleförbrukning (ca 25 %) och även kunna köras på miljödiesel, lägre underhållskostnader och längre serviceintervall utan att vikten blir nämnvärt högre. CXO300 kommer att erbjuda en förväntad livscykel upp till tre gånger längre än en bensinmotor och klara dom senaste utsläppsnormer. Motorn väger ca 350 kg, vilket bara är något högre än en motsvarande bensinmotor.

Fördelar med CXO300 jämfört med motsvarande bensinutombordare:
– Väsentligt lägre bränsleförbrukning (ca 25 %)
– Lägre underhållskostnader
– Längre serviceintervall (1000 h, service på land)
– Förväntad livslängd: 2-3 gånger så lång
– Markant bättre totalekonomi (TCO/Total Cost of Ownership)

CXO300 är främst ämnad för planande båtar inom yrkesmässigt bruk såsom passagerartrafik, marinen, sjöräddningen, kustbevakningen samt fritidsbåtar med många driftstimmar. Serieproduktion kommer starta under oktober, efter ett år fyllt av rigorösa hållbarhetsprovningar under tuffa förhållanden och tillsammans med ledande båtbyggare och återförsäljare.

Diesel Power visar CXO300 på Marstrand Boat Show den 23-25 augusti och på Allt på sjön i Gustavsberg den 30 aug – 1 sep. Motorn kommer vara monterad på en fabriksny Rupert R8. Rupert är en båttillverkare som har fokus på slutanvändare med höga krav på prestanda under tuffa förhållanden.  

Läs mer om Rupert R-8.

”Diesel Power är glada över att nu kunna erbjuda demoturer med COX nya dieselutombordare. Denna produkt kommer att vara förstavalet för kunder som behöver ha en stark och säker motor såsom kustbevakningen, polis och marinen.”

Peter Nauwerck, VD Diesel Power

”Vi ser att trenden med utombordare bara växer men att efterfrågan på andra drivmedel än bensin efterfrågas. Vi har redan idag många kunder som efterfrågar dieselutombordare och skrivit upp sig för leverans av CXO300. Diesel Power har inlett diskussioner med både varv, båttillverkare och större kommersiella slutkunder som är intresserade av Cox produkter.”

Kristofer Hansson, Marin Försäljningschef Diesel Power AB

CXO300 dieselutombordare