Kvarngårdens rötgasanläggning

Att bruka naturresurser på ett hållbart sätt är något som blir allt viktigare i dagens samhälle, och att använda biogas som energikälla har blivit ett hett ämne som ligger precis i tiden. En person som har sett möjligheterna med biogas länge är bonden Lars Paulson. Redan för flera år sedan började han experimentera med att skapa sin egen biogasanläggning, och idag är han självförsörjande med energi. Genom att använda avfall från boskap och grödor som råmaterial kan han producera sin egen biogas på ett hållbart sätt.

 Jag har under mina år i branschen sett de olika skiftena i tiden, miljöpolitiken, extrema priser och materialbrist är bara några av de saker som påverkar vår nutid. Detta var och är ett sätt för mig att hålla mig kvar i produktion, säger Lars Paulsen.

Nyckeln till en väl fungerande anläggning är regelbundet underhåll, den allra vanligaste servicen i en biogas-motor är olje- eller tändstiftsbyte, som man enkelt kan fixa själv. När det är dags för en större service så som ventiljustering, turbobyten eller en så kallad midlife-upgrade, det är då Diesel Power kommer in i bilden.

 Att ha en pålitlig och kunnig servicepartner är avgörande för att hålla sin anläggning i bra skick. För mig är det extra värdefullt att ha en sådan partner, som kan hjälpa mig med allt från enkel service till fullständig renovering. Det har hänt att oväntade händelser har inträffat som har krävt snabba reparationsåtgärder. Tack vare Diesel Power har jag kunnat lösa problemen utan några större hinder, avslutar Lars Paulsen.


Som distributör för MAN är vi stolta över att vara specialister och att tillhandahålla originaldelar för våra kunder, och vi garanterar att våra delar har längre hållbarhet och är speciellt anpassade för MAN-motorer. Vi erbjuder också en garranti på våra originaldelar för att ge våra kunder ytterligare trygghet. Om olyckan skulle vara framme och något går fel, har vi reservdelar i lagret och är redo att hjälpa till på kort varsel. Vi har också tillgång till delar som inte finns i lager för en över natten leverans till oss, säger Anders Alvhede, industrisäljare på Diesel Power.