Det amerikanska företaget Kohler Marine ansåg att Diesel Power AB var det bästa företaget i Sverige för att representera deras världsledande marina elverk.

Företaget grundades 1873 och har sedan 1920 målmedvetet utvecklat ett komplett sortiment av motordrivna generatorer för både industriella och marina applikationer.

Idag är Kohler Power Systems världens största tillverkare av marina genset mellan 5 och 400 kW till både fritids- och yrkesbåtar. Runt om i världen finns mer än 800 företag som stöttar Kohler med försäljning, service och reparationer.

Kohler gensets är välkända för att vara både driftssäkra och tysta. Dessutom är de kompakta och levereras med marknadens mest omfattande garantier. Självklart finns både 50 och 60 Hz samt en- och trefas genset i deras omfattande sortiment.

Alla Kohler produkter levereras kompletta installations- och servicemanualer och samtliga 1500 rpm gensets har upp till 5 års garanti. Vid en korrekt installation av elverket, så ser
ljudisoleringshuven i aluminium till att generatorn går nästan ljudlöst.

Alla delar som kräver service är placerade på en sida och zinkanoderna i kylsystemet skyddar mot korrosion. Dessutom finns det automatiskt stopp vid för lågt oljetryck eller för hög temperatur. Bland tillvalen finna bland annat en start/stopp panel vid förarplatsen, parallell-körning funktionalitet, elsystem med isolerad jord, m.m.

“- Vi är stolta och mycket glada att en kvalitetstillverkare som Kohler Marine valde oss som deras nya svenska distributör tack vare vårt breda återförsäljarnät, tekniska kunnande och långa erfarenhet av marina dieselmotorer”, säger Peter Nauwerck; VD, Diesel Power AB.