John Deere visar upp sitt växande motorprogram med två helt nykonstruerade motorer på 13,6 liter respektive 18,0 liter på mässan CONEXPO-CON/AGG 2020 i USA. Mässan är den största mässan för Entreprenadmaskiner i Nordamerika.

”Pålitliga John Deere fortsätter bevisa att de levererar bränsleeffektiva kvalitetsmotorer. Med de två nya motoralternativen kommer fler OEM-kunder välja motorer från John Deere. Och med den nya motorn på 18,0 l (870 hk) utökar John Deere sitt motorprogram vilket kommer attrahera en ny kundgrupp inom OEM med krav på större och kraftfullare motorer.”

Anders Alvhede, Försäljning Industri

Den nya 13,6 liters motorn designades från ett blankt papper och är konstruerad för de strängaste avgaskraven Steg-V (och kommande). Den är även konstruerad för att kunna drivas med Biodrivmedel. Den nya motorn kan ge upp till 585 hk. Motorn är kompaktare och starkare än den gamla 13,5 liters motorn från John Deere.

Motorn på 13,6 liter går redan nu att beställa och produktionsstart för den nya motorn på 18,0 liter är planerad till 2022.

Kontakta Anders Alvhede på Diesel Power för mer information.

Läs Pressrelease från John Deere (på engelska).

 

Mer om den nya 13,6 l motorn från John Deere (på engelska). 

Film om de nya motorerna. (Eng)