Efterbehandlingssystem för avgaser (EAT) från MAN Engines utmärker sig på grund av sin kompakta design och stora flexibilitet i begränsade installationsutrymmen. De enskilda komponenterna kan placeras på olika sätt och det möjliggör många olika installationsalternativ och systemet kan skräddarsys för att möta olika kundbehov. Att både efterbehandlingssystemet och motorn kommer från samma tillverkare, MAN, säkerställer att de olika delarna matchar varandra perfekt.

Det viktigaste i EAT är en SCR-katalytisk omvandlare (Selective Catalytic Reduction), som hjälper till att minska kväveoxiderna i ditt utsläpp. Detta görs genom att Urealösning (AdBlue©) blandas i en SCR-blandare och injiceras sedan kontinuerligt och direkt i avgaskanalen. Där reagerar lösningen med kväveoxiderna och omvandlar dem till vatten och ofarligt kväve. Systemet kan antingen användas för sig själv, dvs endast SCR, eller kombineras med andra komponenter såsom oxidationskatalysatorer eller dieselpartikelfilter, för att täcka många olika utsläppskrav.

Våra ingenjörer på MAN Engines har lyckats utveckla ett modernt och kompakt SCR-system.

Claus Benzler, chef för marinförsäljning, MAN Engines

Se film från MAN om hur SCR fungerar:

Vi hjälper dig skräddarsy din motor och ditt efterbehandlingssystem

För att följa de globala utsläppsriktlinjerna erbjuder MAN många och flexibla lösningar för minskning av utsläpp. Diesel Power kan tillhandahålla ett brett utbud av varianter för efterbehandling av avgaser, från återgascirkulation till dieselpartikelfilter och SCR-system.

Diesel Power kan hjälpa dig med lösningar som är skräddarsydda efter just dina specifika krav. Våra MAN motorer uppfyller de mest moderna utsläppskraven som EU Steg V eller US Tier 4. Diesel Power har även lösningar för att tillgodose Industrial Stage 5 i marina miljöer.

Läs artikel från MAN om hur man testat SCR framgångsrikt (på engelska).

Vill du veta mer? Kontakta Carl Rapp, Servicechef på Diesel Power.