Dieselutombordarnas Formel 1 – nu i Sverige

Som ny svensk distributör för brittiska prestigemärket Cox presenterar Diesel Power nya dieselutombordare CXO300. Världens första professionella dieselutombordare med teknik framtagen specifikt för marindieselmotorer, av produktutvecklare från kända brittiska F1 racing stall.

cox_test_webb

Cox_light_colour_logo Fördelar med CXO300 jämfört med motsvarande bensinutombordare:

  • Mycket högre vridmoment redan vid låga varv
  • Väsentligt lägre bränsleförbrukning
  • Marginellt högre vikt
  • Lägre underhållskostnader
  • Längre serviceintervall
  • Förväntad livslängd: upp till tre gånger så lång

CXO300 är främst ämnad för planande båtar inom passagerartrafik, marinen, sjöräddningen, kustbevakningen och fritidsbåtar samt båtar för yrkesmässigt bruk. Den presenteras under 2018 över hela världen. Serieleverans är planerad att ske under mitten av 2019, efter ett år fyllt av rigorösa hållbarhetsprovningar under tuffa förhållanden och tillsammans med ledande båtbyggare och återförsäljare.

”Vi är stolta över att COX Powertrain har valt Diesel Power för att representera på den svenska marknaden. Det är av strategisk vikt att Diesel Power följer med i dieselutveckling för utombordare. Detta för att bygga vidare på vår starka position inom dieselmotorer.” säger Peter Nauwerck, VD Diesel Power AB.

“Diesel Power är ett starkt gäng med enastående teknisk expertis som kommer från många års erfarenhet av marin- och dieselteknologi. De har byggt långa, lojala relationer med sina varumärkesägare inom dieselmotorer och marina applikationer, vilket visar på exceptionellt god kundsupport. För oss är de den perfekta partnern.”säger Joel Reid, Sales & Marketing Director.

”Vi har många kunder som redan idag efterfrågar dieselutombordare. Diesel Power har inlett diskussioner med både varv, båttillverkare och större kommersiella slutkunder som är intresserade av Cox produkter.” Kristofer Hansson, Marin Försäljningschef Diesel Power AB.

COX Powertrain

Allt för sjön

Kommentarer inaktiverade.