Diesel Power

Tollare

Tollare

Typ av båt: Motorbåt - planande
Tidigare motor: AQ271A-B-C-D, Volvo Penta
Nymonterad motor: Hyundai SeasAll, S250/S270 Merc drev

Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Tollare

Vikt c 4,2 ton fullastad, längd 10,0 m, bredd 2,9 m, 4-6 kojplatser, planande båt från 90-talet. En specialbygg båt baserad på Quimbra skrovet som är förlängt c 2 m och har en hel salong med skjutdörrar. Tidigare satt det en Volvo Penta AQ 271C (V8 bensin/275 hk) i båten som med VP 290 duoprop drev. Tidigare toppfart på 30 knop (3,8 l/distans) och en marchfart på 20-24 knop (3,0 l/distans). Motorn byttes då man inte kunde lita på den.

Ny motor är en Hyundai SeasAll S250S (250 hk/3800 rpm) Bravo 3 drev med 1,65 utväxling.

”Vi tappade ingen hastighet med fick halverad bränsleförbrukning – numera 1,7 l/distans (toppfart 30 knop) respektive 1,4 l/distans (marschfart 20-22 knop). Båten går riktigt bra med den nya motorn och har en otroligt acceleration jämfört med gamla V8:an. Känns även skönt att få en pålitlig motor (känns som en bilmotor) som startar i alla väder och spinner fint i motorrummet vilket gör att man kan vara lugn på sjön. Vi är riktigt nöjda med hur V6:an orkar hålla upp hastigheten på en så pass tung båt!”

Länkar för Tollare

Tack till Jan Edström!

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype