Diesel Power

Omega 42

Omega 42

Typ av båt: Segelbåt
Tidigare motor: Volvo Penta, 2003
Nymonterad motor: Mini-55, Solé Diesel

Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Omega 42

Vikt ca 7 ton, längd 12,8 m (42 fot), bredd 3,1 m, 6 kojplatser, segelbåt. Tidigare motor var en Volvo Penta från 2003. Ny motor är en Solé Diesel Mini-55 med SP-60 drev.

Omega 42 presenterades första gången 1978 och tillverkades fram till 1984. Konstruktör är Peter Norlin. Totalt har drygt 300 exemplar av Omega 42 tillverkats.

För båtägaren blev det dags att byta ut den gamla motorn från Volvo Penta på hösten 2020. Båtägaren gjorde ett grundligt arbete när han skulle välja ny motor med mätningar och jämförelser av olika marinmotorer. Valet föll på en Solé Diesel Mini-55 som dels passade bäst i motorrummet, dels hade båtägaren tidigare erfarenhet av Solé Diesel och var nöjd med både motorn och med Diesel Power som motorleverantör.

När motorn väl var beställd dröjde leveransen två veckor, detta mitt i Coronatider, vilket kunden var mycket nöjd med.

I april 2021 sjösattes båten för första gången. Och nu väntar en sommarsäsong som kunden kan njuta helt av. Utan krånglande motor.

Länkar för Omega 42

Tack till Magnus!

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Omega 42 får ny marinmotor

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype