Diesel Power

Fjord 27 Cruiser

Fjord 27 Cruiser

Typ av båt: Motorbåt - halvplanande
Tidigare motor: MD 32, Volvo Penta
Nymonterad motor: Hyundai SeasAll, S250/S270 Backslag

Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Fjord 27 Cruiser

Vikt c 3,4 ton, längd 8,23 m, bredd 3,0 m, 6 kojplatser halvplanande båt från 70-talet När Kim Wesén installerade en ny Hyundai SeasAll S250P motor fick han en helt ny båt jämfört med den han köpte våren 2011. Benny på BPC Marinteknik hjälpte till med att bygga om den gamla motorbädden där det tidigare satt en Volvo Penta MD32 och montera den nya Hyundai SeasAll V6:an på 250 hk. Backslag ZF 63A 1,56:1, axel 30mm och propeller Mikado Skewback (lite cuppad) 16″ X 18″. Helt plötsligt blev Fjord Cruisern från 1973 en helt ny båt – fruktansvärt roligt att köra, lättare att hantera och manövrera, bättre driftsekonomi och mycket mera trygg att använda.

”- Nu gör den faktiskt 27 knop på 3900 varv med 2 personer i fullastad båt och 90 liter i tanken” säger Kim Wesén; ägaren till en Fjord 27 Cruiser. Han fortsätter ”- På fullvarv visar displayen en förbrukning på 1,78 liter/distansen (48 liter/timme) vilket är fantastiskt bra för en halvplanande båt på 3,4 ton”!  

Länkar för Fjord 27 Cruiser

Om du har fler frågor kring denna installation är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Tack till Kim Wesén!

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Fjord 27 Cruiser med Hyundai SeasAll S250P - Diesel Power AB

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype