Diesel Power

Athena 34

Athena 34

Typ av båt: Segelbåt Tidigare motor: MD 11C-D segelbåtsdrev, Volvo Penta Nymonterad motor: Mini-29, Mini-29 Drev, Solé Diesel Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Athena 34

Vikt c 4,5 ton, längd 10,6 m, bredd 2,9 m, 5 kojplatser, segelbåt från 1980-talet. Ny marinmotor är Solé Diesel Mini-29 (Tidigare VP MD11C med S-110 drev) Athena 34 presenterades hösten 1981 och tillverkades fram till mitten av 1980-talet. Båten såldes av Poseidon Yachts. Fram till 1984 byggdes båtarna i Sverige (båtar med nummer till och med 62). Därefter flyttades formarna till Finngulf Marin i Finland, som enligt uppgift byggde ett 10-tal båtar. Motorfästen förlängs med plattjärn (cirka 80 mm). Tack till Mats Brage!

Länkar för Athena 34

Om du har fler frågor kring denna installation är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype