Diesel Power

Arendal

Arendal

Typ av båt: Motorbåt - deplacement
Tidigare motor:
Nymonterad motor: Mini-29, Solé Diesel

Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Arendal

Arendal är en snipa på 21 fot, bredd 2,20, djup 0,7, vikt ca 1700 kg.

Tidigare en Volvo Penta MD7A från mitten av 70-tal. Marschfart ca 5 knop, maxfart 6 knop.

Ny marinmotor en Solé Diesel Mini 29 med TMC-60 backslag, med en utväxling 2,0:1 får båten en marschfart 6-7 knop, maxfart 8 knop, propeller 14/9. Bränsleförbrukning runt 1 liter/timme marschfart.

Anders från Ytterby fiskar mycket och ville ha en driftsäker båtmotor och valde en Solé Mini 29. Anders monterade själv den nya motorn och passade på att byta hela elsystemet. Anders monterade samtidigt in ett sjövattenfilter och ljudisolerade hela maskinrummet med bitumen mattor och 30 mm ljuddämpande mattor.

”Jag installerade motorn själv och är jättenöjd med den support jag fått under installationens gång. Efter motorbytet kan man prata lugnt i båten och har inget störande motorljud. Motorn går väldigt jämnt och fint och har väldigt lite vibrationer ut i skrovet. Jag är helt enkelt en glad och nöjd Solé ägare. Min gamla båt har fått nytt liv.”

Tack för Anders Larsson, Ytterby

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype