Diesel Power

Albin 25

Albin 25

Typ av båt: Motorbåt - halvplanande
Tidigare motor: AD-21, Albin
Nymonterad motor: Mini-29, Mini-29 Backslag, Solé Diesel

Visa fler båtreferenser

Motorbyte i en Albin 25

Vikt c 1,8 ton, längd 7,6 m, bredd 2,6 m, djup 0,7 m, 4 kojplatser, halvplanande båt från 70-talet med en toppfart runt 7 knop. Tidigare satt det en AD21 (22 hk / 2400 rpm) från 1972 som till slut gav upp hösten 2014. Valet stod mellan en renoverad utbytesmotor eller en ny. Efter lite efterforskningar föll valet på en ny Solé Mini-29 marinmotor (27 hk / 3600 rpm).

  • TMC-40 backslag med 2,6:1 utväxling
  • 16/12 -3bladig propeller
  • Ny propelleraxel (längd knappt 3 meter)

”Jag fick den gamla motorn utlyft med en liten lastbil med kran, och under vintern rengjorde jag motorbädden och inväntade lite fler plusgrader. Så kom så motorn med budbil en dag i mars, och samma lastbil med kran lyfte säkert den nya motorn på plats i min båt. Jag fick hjälp med monteringen och inliningen till propelleraxeln av en auktoriserad montör som efter noggranna mätningar fick den nya motorn på plats. Det arbetet tog ca 5 timmar. Jag är mycket glad att jag bytte till en ny motor – motorljudet är betydligt tystare och andra säger att det låter som en liten symaskin!”

 

Länkar för Albin 25:

Tack till Cathrine Sköld!

Vill du ha ett kostnadsförslag på en ny marinmotor?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att välja rätt motor till just din båt.

Frågor kring installationen?

Om du har fler frågor kring denna installation så är du välkommen att ringa oss på Diesel Power för rådgivning. Vi har till exempel ett brett sortiment av alla tillbehör som ofta behövs vid en installation av en ny motor.

Kontakta oss

Våra varumärken

John Deere logotype
Yanmar logotype
MAN logotype
COX logotype
Kohler logotype
Parker Racor logo
EHB Electronics logotype